6 varningstecken att se upp med

Stock.adobe.com  

6 varningstecken att se upp med

Hundar kan inte berätta om de känner sig sjuka, men nu har nutritionister för sällskapsdjur på Years.com identifierat sex tecken som kan få varningsklockorna att ringa.

Varje tecken i sig kan ha en oskyldig förklaring, men hundägare uppmanas att vara särskilt uppmärksamma om deras husdjur uppvisar flera varningssignaler samtidigt.

– Vi vill alla det bästa för våra husdjur och därför är det viktigt att vara medveten om eventuella förändringar i deras beteende och aptit eftersom tidig behandling kan leda till ett bättre resultat för våra älskade djur, säger Darren Beale från Years.com.

6 varningstecken att hålla koll på

  • Aptitlöshet. Om din hund slutar äta ordentligt kan den känna sig stressad och orolig eller ha underliggande matsmältningsproblem.
  • Konstiga knölar. Känn igenom ditt husdjur för att hitta knölar även om de är små. Kontrollera om knölen växer sig större, eller om det dyker upp fler inom en tvåveckorsperiod, och ta hunden till veterinären om du märker att det har skett en förändring.
  • Ständigt klösande för att gå ut. Hundar älskar att vara ute och leka, men om de ständigt klöser på dörren och behöver gå på toaletten direkt efter måltiden kan det tyda på problem med matsmältningen och att maten de får förvärrar situationen.
  • Röd missfärgad hud. Om du märker att huden är röd och missfärgad kan det tyda på att hunden har en bakteriell hudinfektion. Om den lämnas obehandlad kan den sprida sig över hela kroppen och orsaka utbredd irritation som bara förvärras av kliande.
  • Illaluktande klor. Om din hunds klor luktar illa kan det vara ett tecken på bakteriell kloinfektion. Om den lämnas obehandlad kan det i värsta fall utvecklas till beninfektion, vilket inte bara är obehagligt utan även försämrar hundens hälsa.
  • Kliande öron. Öronkvalster kan skapa irritation vilket i sin tur kan leda till öroninfektion och svullnad i hörselgången. Om kvalstret lämnas obehandlat kan det i värsta fall leda till partiell dövhet.