Unik träningsanläggning för hundsök i Stavsjö

Foto: Adobe Stock

Unik träningsanläggning för hundsök i Stavsjö

Den 30 mars öppnar Stavsjögården, en unik träningsanläggning för alla som tränar och tävlar med sina hundar i nosework och specialsök eller arbetar med sökhundar. Inom specialsök och nosework göms doften i möbler och inredning. Därför har Stavsjögården möblerat och inrett två lägenheter på 50 respektive 60 kvadrat, ett mindre kök samt ett rum med olika typer av urvalsbanor. Totalt rör det sig om nästan 200 kvadrat, vilket erbjuder nästintill oändliga möjligheter att gömma en doft.

Huset går att hyra per timme och möblemanget och dekorationen kommer att ändras och bytas ut regelbundet under året, för att skapa nya gömställen och utmaningar för hundarna.

– Vi har sett fantastiska anläggningar för sökträning hos polisen i Tyskland och har länge drömt om att ha något liknande här i Sverige. Nu har vi fått möjligheten att förverkliga det på Stavsjögården. Anläggningen är till för alla som vill träna och tävla specialsök eller nosework, berättar Tina Krulle Ringfoss, ägare av Vilson detect & inspect AB som driver Stavsjögården.

Faktaruta:
Välkommen på invigning!

När: Den 11 april 2020 klockan 10-15.
Vad: Förutom uppvisning av hundsök i de nya lokalerna kommer även den populära sporten nosework och SBK:s nya provform Specialsök att presenteras.
Var: Stavsjögården är en före detta skola som ligger mellan Norrköping och Nyköping nära Stavsjön.