Hjälp hemlösa hundar genom Agria Hundpromenad

Bild: Adobe SasaStock

Hjälp hemlösa hundar genom Agria Hundpromenad

Gemensamt för alla hundar på Hundstallet är att de har rätt till en andra chans och ett kärleksfullt, livslångt hem. Därför arrangerar Agria Djurförsäkring den 18–19 september en digital hundpromenad i syfte att samla in pengar till hemlösa hundar.

Agria Hundpromenad startades 2016 i Stockholm som ett välgörenhetsevent. Sedan dess har Hundpromenaden vuxit för varje år och bidragit med flera hundra tusen kronor till hundar som söker nya hem i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien och Frankrike. Liksom förra året, genomförs eventet i år digitalt på grund av pandemin.

– Med den digitala hundpromenaden hoppas vi kunna sprida lite glädje och tillsammans bidra till de hundar som behöver extra stöd i väntan på nya familjer, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef för sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring.

Det är gratis för alla hundägare att delta i promenaden. Agria kommer att skänka tio kronor per deltagare till hemlösa hundar som tillfälligt bor på Hundstallet – ju fler som går, desto mer pengar blir det till hundarna.

För att delta i promenaden ska varje hundägare registrera sig själv och sin hund på www.agria.se/hundpromenad.  Det enda som sedan krävs är att varje deltagare någon gång under helgen den 18–19 september fotograferar eller filmar sin hund under en vanlig promenad. Filmen eller fotona publiceras sedan på sociala medier under #agriahundpromenad.