Agilityhinder vann SM-guld

Pressbild

Agilityhinder vann SM-guld

Bella Nilsson och Hanna Winroth, från Forshaga Akademin i Värmland, vann guld i Årets innovation på SM i Ung Företagsamhet för sina agiltyhinder för hundar.

Ett UF-företag är ett företag som drivs av gymnasieelever som en del av utbildningen. Varje år driver ungefär var tredje gymnasieelev UF-företag. Varje år driver ungefär var tredje gymnasieelev UF-företag.

Pawsitive Performance UF, som drivs av Bella Nilsson och Hanna Winroth från Forshaga Akademin, tillverkar agilityhinder i plast som är både väder- och UV-tåliga. Själva bomhållarna, som de designat själva, 3D-printas i mjukplast som böjer sig om hunden skulle slå i den.

Hindret har avtagbara ”fötter” för att smidigt kunna förvaras på liten yta, utan att ta upp onödigt utrymme. Om hindren ska användas utomhus är det enkelt fylla fötterna med önskad mängd sand för att öka stabiliteten. Hindrets totalvikt är endast 3 kilo.

Företaget planerar även fler produkter för hundsport med fokus på att öka hundens säkerhet och människans komfort framöver.

– Det känns galet och betyder sjukt mycket eftersom vi ska driva vidare vårt UF-företag efter UF-året. Det är ett kvitto på allt vårt arbete och nu har vi klargjort hur vi kan skala upp så det känns superkul att få en sån här push i rätt riktning, säger Bella och Hanna.

Juryns motivering:

”En färdig produkt som tydligt förnyat och förbättrat sitt användningsområde i en växande bransch. Med ett helhetstänk i produktion, marknadsföring, social- och miljömässig hållbarhet finns potential för internationell skalbarhet. Ett hinder som visade sig vara en framgång.”

Agilityhinder vann SM-guld
Bella Nilsson och Hanna Winroth tar emot priset för årets innovation.