2288 – Djurens vårdguide

Bild: Adobe happy monkey

2288 – Djurens vårdguide

Djurens vårdguide är en rådgivningstjänst som tillsammans med försäkringsbolag och djurkliniker erbjuder oberoende och kostnadsfri hjälp till djurägare via telefon. Det nya numret som alla hund- och kattägare bör lägga in i mobilen är 90 228.

Djurens vårdguide kan beskrivas som djurvärldens version av 1177 Vårdguiden. Syftet är att förenkla valet bland befintliga vårderbjudanden för djurägare. Genom en oberoende kliniklistning och ett samarbete med försäkringsbolagen Folksam, Sveland och Moderna vill 2288 – Djurens vårdguide även öka transparensen mellan parterna.

– Vi vill vägleda djurägare och hjälpa dem att fatta rätt beslut i vad som ofta är en svårnavigerad process. Alla är välkomna att kontakta oss. Med vårdguiden hoppas vi även kunna öka transparensen och förtroendet mellan djurägare, veterinärkliniker och försäkringsbolag., säger Max Adler, vd på 2288 – Djurens vårdguide.

Tjänsten är öppen för alla katt- och hundägare, oavsett försäkringsbolag. En legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare svarar på samtalen och lyssnar på beskrivning av symtom och problem. Baserat på det görs en bedömning av vilken sorts hjälp djuret behöver och djurägaren får råd om en lämplig åtgärd. Om det bedöms att kunden behöver vidare rådgivning av en veterinär får djurägare hjälp till ett digitalt vårdmöte. Behöver kunden fysisk vård på klinik får djurägaren en lista på lämpliga veterinärkliniker.

Den oberoende kliniklistningen innebär att 2288 – Djurens vårdguide listar kliniker i Sverige utifrån deras kunskapsområden, resurser och geografiska läge – allt för att djurägaren ska få en tydligare bild av olika vårderbjudanden och den bästa tänkbara vården för sitt djur.

2288 Djurens vårdguide gör även en prisjämförelse bland samtliga kliniker för att djurägaren ska få en ökad förståelse för att olika vård kostar olika mycket, beroende på specialistgrad och omfattning. Detta för att öka transparensen mellan djurägare, försäkringsbolag och kliniker.

Om tjänsten 2288 – Djurens vårdguide

  • 2288 – Djurens vårdguide har öppet 8–20 helgfria vardagar
  • Alla katt- och hundägare kan ringa 2288 – Djurens vårdguide med telefonnummer 90 228

Vid akut sjukdom ska du alltid uppsöka veterinär direkt.