Kul på jobbet

Kul på jobbet

Den 29 september lyftes restriktionen om att arbeta hemma för de som kan. Det innebär att många nya kontorshundar också kommer att börja gå till jobbet. Här är några tips som gör arbetsdagen så bra som möjligt, både för dig, dina kollegor och inte minst din hund.

Visst är det härligt med en lurvig kollega som både höjer humöret, hjärnans dopaminhalt och bidrar till att sänka blodtrycket, men en förutsättning för att det ska fungera är att hunden är väluppfostrad och inte stör andra under arbetstiden.

Se till att hunden är rastad och klar innan det är dags att börja arbetsdagen. Du får arbetsro och din hund kan lättare att koppla av. En extra bonus är att du själv får mer energi och känner dig piggare efter en rejäl morgonpromenad.

Ge din hund en egen plats, till exempel under eller bredvid skrivbordet, där den ska vara under dagen. Ta med en filt eller hundbädd där den kan ligga och lär din hund att stanna där. Det förebygger att hunden springer runt och hälsar på alla och känner sig stressad. Din vovve kommer också lära sig rätt snabbt att det egentligen är ganska lugnt och skönt på jobbet. Perfekt för en härlig vilostund helt enkelt!

En vattenskål är förstås ett måste. Ställ den gärna på ett underlägg så att det inte skvätter på golvet eller mattan. Och glöm inte några aktiveringsleksaker som din hund kan roa sig med när du jobbar. Hjärngympa är bra för både två- och fyrbeningar!

Visste du att…

Hundar ofta gör ett bra jobb när det kommer till att höja arbetsmoralen och att öka produktiviteten och kreativiteten hos medarbetare i deras närhet.

(Källa: grannliv/granngården.se)