Bra poddar för hundnördar

Foto: Adobe Stock

Brukshunden tipsar: Bra poddar för hundnördar

Kan du inte få nog av hundar? Stoppa in lurarna, ta en promenad eller lägg dig tillrätta i soffan och lyssna på en podd. Här kommer 8 tips som kommer att hålla dina öron på helspänn!

Hälsans hundarEn podcast om sociala tjänstehundar, främst de tjänstehundar som arbetar i team med sin förare mot en individ eller en grupp människor – ofta inom vård, skola, omsorg och socialt arbete. Sara Karlberg och Helena Eriksson har sedan 2009 arbetat sida vid sida genom Svenska Terapihundskolan.

HundcoachenFredrik Steen med gäster diskuterar och tipsar i olika ämnen som rör hundar, mer hundar och återigen hundar. En podd för och av hundälskare i samarbete med Agria Djurförsäkring.

HundkommunikationPodden handlar om vardagslivet med hund och du som hundägare får tips, råd och insikt i allt som har med hundar och människor att göra. Mervi och Zeleste Vienne jobbar båda två som Dog Listeners och utbildar hundägare i hundens kommunikation.

Hundtränarpodden– Maria Brandel och Heléne Lindström, som själva är hundtränare, diskuterar hundträning med olika hundprofiler.

Hundens Hus Podden– här blandas träningstips med avsnitt som helt fokuserar på olika raser. Görs av Cilla Danielsson på Hundens Hus.

Hundpodden med Kicki & Fanny– Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig diskuterar allt från att få hem en valp till hur man lär den att hitta kantareller.

Hundpodden Vår Bästa Vän– Gurgîn är veteranen bland hundpoddarna. Här finns ett digert lyssningsarkiv om det mesta man kan tänka sig.

Pälspodden – Agria Djurförsäkrings podcast för alla djurägare som vill lära sig mer om husdjur. I Pälspodden snackar forskare och hundprofiler om vetenskaplig forskning blandat med en stor dos praktisk erfarenhet om hur vi kan förbättra hälsan och livet för våra fyrbentingar.