3 nya böcker om hundar

Stock.adobe.com

3 nya böcker om hundar

Vad betyder våra hundar för oss och vi för dem? Vi tipsar om tre nya hundböcker att läsa i sommar som utforskar samspelet mellan människa och hund och vad vi kan lära av det.

Hunden – människans spegel/Erik Wilsson

Etologen Erik Wilsson bjuder på en djuplodande och fascinerande insikt i hunden och människans gemensamma arv – från hundens domesticerande till den moderna hundägarens utmaningar. Våra egna utmaningar och problem genom historien drabbar även hunden. Precis som oss blir allt fler hundar allergiska, överviktiga, får diabetes och mentala problem. Hunden är i så måtto människans spegel – ”visa mig din hund och jag ska säga dig vem du är.”

Det goda hundägarskapet: från desperation till inspiration/Gunilla von Perner & Mervi Kärki

Läs historien om Mervis hund Kenzo, som vände uppochner på hela hennes tillvaro. Boken handlar om grunderna för en tydlig kommunikation, om ledarskap baserat på trygghet snarare än lydnad. Mervi ger en varm och hoppfull bild av förändringens kraft och tar upp de vanligaste dilemman hundägare råkar ut för. Boken är fylld av praktiska exempel. Oavsett var du befinner dig med din hund kan du lyckas. Och utan våld eller obehag, bara genom att utgå från hundens instinkter.

Vad mina hundar lärt mig om kärlek/Ann Heberlein

I tusentals år har det funnits ett starkt band mellan människor och hundar. Men varför är det så? Och vad kan hunden lära oss om hur livet ska levas? I denna kärleksförklaring fördjupar sig Ann Heberlein i de insikter hon fått av sina hundar och tecknar en livshållning där begrepp som kärlek, vänskap, tillit och autenticitet står i centrum.