Vetpris - jämför veterinärpriser

Stock.adobe.com

Vetpris – jämför veterinärpriser

En enklare och mer transparent väg till djursjukvården. Det är målet med ett nytt samarbete som Sveland Djurförsäkringar, Svedea, Dina Försäkringar och Dunstan Häst- & Gårdsförsäkring har inlett med Vetpris.

På Vetpris.se kan djurägare se vilka veterinärkliniker som finns i närområdet, vilka öppettider de har samt få svar på hur mycket deras djurs behandling kan komma att kosta. Snabbt och enkelt ges prisexempel som har samlats in från både djurägare och kliniker. Djurägare kan också ladda upp sina kvitton på sidan.

På Vetpris är allt samlat på ett ställe vilket både gör det enklare att jämföra och att hitta rätt klinik. Informationen uppdateras kontinuerligt och plattformen utvecklas hela tiden för att kunna hjälpa djurägare och kliniker på bästa sätt.

– Många djurägare upplever svårigheter att jämföra priser för behandlingar, kolla öppettider och se vilka specialistområden olika veterinärkliniker har. När vi i djurförsäkringsbranschen har fått dessa frågor har vi saknat en oberoende part som kan guida djurägaren rätt. Med Vetpris har vi hittat det, säger Linda Kreutz, vd för Sveland Djurförsäkringar, Odd Einar Bruem, chef djurförsäkringar på Svedea, Stefan Fur, vd för Dunstan och Anita Moliis Larsson, chef djurskador och produktansvarig djur på Dina Försäkringar, i ett gemensamt uttalande.

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, samarbetar också med Vetpris i ett forskningsprojekt som går ut på att samla in och analysera kostnader för veterinärvård.

Läs mer på vetpris.se.