Testa doga med din hund

Foto: Adobe Stock

Testa doga med din hund

Yoga är en uråldrig träningsform som hjälper dig att hitta lugn, varva ned och sträcka ut. Nu finns även doga, yoga med hund, som kan hjälpa även din hund att bli starkare och få bättre kroppskontroll. Det finns många kurser i doga att gå runtom i landet, men här kommer några övningar att testa hemma. Låt hunden styra det som händer och avbryt övningen om den verkar tycka att det är obehagligt.

Chaturanga
Inom traditionell yoga påminner den här posen om push ups med fokus på att stärka rygg, armar och core. För att passa hunden låt den att ligga på mage medan du samtidigt stryker den över ryggen. Det lugnar hunden och gör det lättare för den att ta till sig den här typen av ny träning.

Heart to Hound Mudra
Sätt dig ner och lägg vänster hand på hjärtat. Låt hunden sitta framför dig med ryggen mot dig. Placera din högra hand på din hunds hjärta och andas långsamt. Slut ögonen och upplev hur en känsla av lugnande energi sprider sig mellan dig och din hund.

Puppy Paw Mudra
Låt hunden ligga på mage med framtassarna utsträckta. Ställ dig på knä bakom hunden, lägg huvudet på dess rygg och placera dina händer över hundens tassar. Andas djupt och vrid huvudet åt sidan.

Savasana
Det här är en pose som din hund säkert redan är välbekant med och gillar. Låt hunden ligga på rygg, andas långsamt samtidigt som du stryker din hunds mage.

Wheelbarrow
Stå bakom din hund och luta dig något framåt. Lyft försiktigt upp hundens bakben och stötta höftlederna med båda händerna. Uppmuntra långsamt hunden att stretcha och flexa överkroppen.

Testa doga med din hund