Teaterhundarna gjorde succé i Talang

Foto: Gustav Hallén/TV4

Teaterhundarna gjorde succé i Talang

Hundteatern My Dogs föreställning av Askhundarna imponerade stort på juryn i tv-programmet Talang när de framförde sin version av Askungen. De fem hundarna, med bland annat Moster, en australian shepherd, och Äpple, en collie, har nu gått vidare till gallringen inför semifinalen som sänds den 26 februari.

Nina Roegner, grundare av Hundakademin, har arbetat som hundinstruktör i 30 år. Hon och hennes kollegor har jobbat med föreställningen i två månader.

– Det är helt fantastiskt, säger Nina till tidningen Mölndalsposten. När vi har jobbat så här har vi lärt oss hur otroligt smarta hundar är. De kan vartenda ord som vår berättarröst, Bosse Carlsson, läser upp. De vet när de ska sitta vackert med mera. Det är verkligen en ynnest för oss hundtränare, för det här tar hundtränandet till en ny dimension.

Och hundarna tycker att det är minst lika kul. En hund behöver mental stimulans och lära sig samarbete för att bli trygga och säkra individer.

Här kan du se Teaterhundarna uppträda https://www.tv4play.se/program/talang/hundteatern-my-dog-tokhyllas-av-juryn/13320676