Tacka hunden för daglig motion

Bild: Adobe vvvita

Tacka hunden för daglig motion

Fördelarna med att ha en hund i familjen är många, men att äga en hund som behöver rastas i ur och skur kan emellanåt kännas tungt. Samtidigt pekar forskning på att så lite som 30 minuters promenad per dag kan göra stor skillnad för människor. 

Vad tycker hundägare egentligen om sina promenader? Den frågan ställde Agria Djurförsäkring till 582 hundägare. Undersökningen visar att de flesta hundägare uppskattar hundpromenaderna och hela 63 procent menar att de får sin dagliga motion tack vare hunden. Nästan lika många säger att hundpromenaden är avkopplande för både kropp och själ. Att hundägare också träffar andra människor att småprata med är en extra bonus som 21 procent uppskattar.

– Man kan vända på resonemanget och se det som att hunden tar med mig på hälsosamma promenader. Det går inte att ligga kvar på soffan en regnig kväll eftersom hunden kräver sin rastning. I det långa loppet mår husse och matte bättre av att röra på sig varje dag, säger Agnes Fabricius, hundägare och vd för Agria Djurförsäkring.

Så här tycker hundägarna om hundpromenaderna (frågan hade flera svarsalternativ):

  • 63 procent menar att de får sin dagliga motion.
  • 62 procent säger att hundpromenaden är avkopplande för både kropp och själ.
  • 21 procent uppskattar promenaden eftersom de träffar andra människor.