Stora hundar är lättare att träna

Stock.adobe.com

Stora hundar är lättare att träna

En nyligen genomförd studie från RightPet har undersökt preferenserna hos över 12 000 husdjursägare från 106 länder mellan 2010 och 2018. Resultaten tyder på att ägare av stora hundraser är mer nöjda med sina husdjur. Av dessa var 75 procent renrasiga hundar och 25 procent blandraser.

Studiens slutsatser pekar på att män och kvinnor är lyckligare med stora hundar än små. Yngre personer och män föredrar större djur medan äldre personer (runt 70 år) är lika nöjda med hundar i alla storlekar. Dessutom föredrar de som äger flera hundar av olika storlekar de större varianterna.

Stora hundar är mer känslomässigt stabila och fungerar som pålitliga följeslagare när du behöver en vänlig axel att luta dig mot. De blir en bästa vän och älskar att dela säng med sina ägare. För familjer är stora hundraser ett utmärkt val, eftersom de trivs med barn. De tolererar mer energiska lekar och är fulla av kärlek att dela med sig av.

Stora hundar är oftast enklare att träna än deras mindre motsvarigheter. Deras snabba anknytning till ägarna underlättar denna process. Lugna och stora hundar tenderar också att skälla mindre. De lider sällan av ”storhundssyndromet”, vilket gör skällandet till ett mindre bekymmer än för ägare av mindre hundraser.