Stor hundfest i Kalmar i maj

Stock.adobe.com

Stor hundfest i Kalmar i maj

Den 20–21 maj hålls Hundfesten på Kalmartravet. Här kommer det finnas allt från tävlingar till prova-på-aktiviteter. Ett riktigt smörgåsbord av evenemang för alla hundintresserade.

Besökarna kommer bland annat få uppleva ett lag-SM i rallylydnad, ett rasmästerskap i agility, tävlingar i lydnad och utställning för alla raser, officiellt för bruksraser. Minst 800 hundar väntas anmäla sig till tävlingarna. Det blir också gott om kringaktiviteter av olika slag, både föreläsningar, uppvisningar och prova-på-aktiviteter.

– Evenemanget äger rum på en stor yta, så vi har möjlighet att visa upp den stora bredd som finns inom hundsporten. Eftersom det innehåller flera olika tävlingsgrenar kommer vi att få se en härlig blandning av hundraser. Besökarna kommer också att ha möjlighet att ta med egen hund så att man kan delta i aktiviteter tillsammans. Det kommer bli en väldigt rolig helg för alla som gillar hundar och är också ett bra tillfälle att få veta mer om allt man kan göra tillsammans med sin fyrfota vän, inte minst om man är nybliven hundägare, säger Ida Qvarnström, som är projektledare för Hundfesten.

Om Hundfesten

Hundfesten äger rum på Kalmartravet den 20–21 maj 2023. Åtta brukshundklubbar i Småland arrangerar festen i samarbete med Destination Kalmar, Kalmartravet och Studiefrämjandet Småland.
Läs mer om Hundfesten.