Sovstilen avslöjar hur hunden mår

Adobe Chalabala

Sovstilen avslöjar hur hunden mår

Har du också undrat över hundens, ibland komiska eller obekväma sätt, sätt att sova? Här hittar du svaren på vad de olika sovstilarna betyder.

Experter på Online-Bedrooms.co.uk har undersökt de olika sovstilar våra fyrbenta vänner väljer och vad varje betyder. De är både ett sätt att visa upp sin personlighet, vanor och en indikation på hur trygg hunden känner sig i hemmet.

Sova på rygg

Här vilar hunden på rygg med tassarna i luften. Musklerna är som mest avslappade vilket är ett positivt tecken eftersom det visar att hunden litar på dig och känner sig bekväm. Genom att hålla även benen i luften håller hunden sig också sval.

Donut

En av de vanligaste sovställningarna för hundar är att krypa ihop som en munk. Det är ett sätt för hundar att hålla värmen, särskilt under kallare årstider, men också ett sätt att skydda sig när de känner sig lite sårbara.

Sova på sidan

Det är det mest populära sättet att sova vilket är bra. Vanligtvis känner hunden sig då bekväm och avslappnad. Om benen är utsträckta betyder det att hunden får en god natts sömn.

Sova tillsammans

Att sova tillsammans med dig eller en hundkompis tyder på att din hund är kärleksfull av naturen och nära sina följeslagare.

Skällande och gnällande

Ibland blir hundar oroliga under sömnen, så det är bäst att inte hoppa rakt in och väcka dem. Stryk istället hunden försiktigt för att få den att slappna av.

Lejonsovaren

Att sova som ett lejon innebär att hunden ligger på magen med huvudet vilande på framtassarna. Hunden är fortfarande är avslappnad, men samtidigt på sin vakt och redo att snabbt hoppa upp igen. Sover hunden så en hel natt kan det vara ett tecken på att den inte känner sig helt lugn.

Den flygande posen

Det är en vanlig sovställning för valpar, men också bland många husdjur som vill leka och ha kul. Här ligger både armar och ben utspridda som om de är redo att börja flyga. Hundar med en energisk personlighet sover vanligtvis på detta sätt eftersom de alltid är redo att ha roligt.

Filtälskaren

Om din hund är besatt av att gräva ner sig under filtar och leksaker, då letar den helt enkelt efter fler sätt att hålla sig varm och go på. Men ofta är anledningen till att din hund vilar i ett mjukt och fluffigt bo ett tecken på att hunden söker trygghet.