Sommarfesten – Sveriges största freestyletävling

Bild: Adobe DragoNika

Sommarfesten – Sveriges största freestyletävling

Den 13–14 augusti kommer Sveriges största freestyletävling, Sommarfesten, gå av stapeln i Ulricehamn. Under två dagar kommer tävlande på alla nivåer visa upp sina program.

Sommarfesten är en två dagar lång officiell freestyle- och heelwork to music-tävling samt en inofficiell teamwork to music-tävling som hålls i Kinnaredshallen i Ulricehamn. 

I två ringar, en inomhus och en utomhus, kommer deltagare på alla nivåer, från nybörjare till landslagsnivå, i sporterna freestyle visa upp sina program.

Många olika hundraser deltar och variationen i programmen gör att även den som inte kan något om sporten tycker att det är underhållande. I freestyle genomför ekipaget ett koreograferat program med olika trick till musik, ofta med ett tema och rekvisita. 

Heelwork to music är vad det låter som: tio olika fotpositioner visas upp som en dans till musiken. Teamwork to music är den minsta, men kanske mest utmanande kategorin. Antalet deltagare i varje lag på plan varierar i antal så länge det är fler än två. Det betyder att det kan vara flera ekipage, eller flera hundar och en människa, eller till och med flera människor och en hund. Programmen är en mix av komponenter från både freestyle och heelwork.

Sommarfesten anordnas av Ulricehamns Brukshundklubbs Freestylesektor. Läs mer och anmäl dig på https://www.hundaktiv.se/tavling/id/10000712