Snygg inredning även till hunden

Designern Lisa Hilland och stylisten Mimmi Staaf har fått i uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling att skapa praktisk och snygg design även för våra husdjur.

Utmaningen är en del av Svensk Fastighetsförmedlings koncept Grand Tiny Designs, en spinn-off av TV4:s succéprogram Grand Designs som handlar om spektakulärt designade hem för människor. I år handlar utmaningen om att skapa stor design för våra minsta familjemedlemmar.

Lisa Hilland, hundägare och prisvinnande möbeldesigner, uppskattar att få göra något som ofta upplevs som fult fint, för såväl hemmafixaren som soffshopparen.

– Jag har länge funderat över varför husdjursinredning ser ut som den gör då vi vill att all annan inredning ska vara vacker, hållbar och av hög kvalitet. Djuren förtjänar precis samma omtanke som oss människor i hemmet och jag är så glad att vi tillsammans hittat ett nytt sätt att tänka kring husdjursinredning. Resultatet kunde inte ha blivit bättre, och jag hoppas andra får känna precis det jag känner när min hund får mysa både i sin nya vackra korg och säng.

Lisas tre bästa tips:

  • Välj hållbara material. Naturmaterial som trä och läder tål slitage och blir till och med vackrare då det används. Skapa ett hem som tål att människor och djur lever i det.
  • Snyggt och praktiskt. Hundar älskar att ligga på fårskinn och de går utmärkt att köra i tvättmaskin och sedan borsta. Jag satsar på kvalitet få de få saker jag köper, sådant som går att tvätta och hålla rent.
  • Satsa på tidlös estetik. Strunta i trender och välj inredning som håller i längden. Investera i enstaka drömobjekt och satsa på några kvalitetssaker som lyfter hemmet för att inreda mer hållbart.

Läs mer och hitta inredningen samt inspiration via länken nedan:

https://www.svenskfast.se/grandtinydesigns/