Skvallret – en vandring ur hundens perspektiv

Stock.adobe.com

Skvallret – en vandring ur hundens perspektiv

Följ med Skvallret på en spännande vandring genom Skeppsholmens intressanta historia, i hundarnas fotspår. Bakom verket står Stina Nyberg i ett samarbete mellan Statens konstråd och Moderna Dansteatern, MDT.

Skeppsholmen har en lång och mångfacetterad historia som sträcker sig över århundraden. Här har kungar och krigare vandrat, konstnärer och författare inspirerats och festligheter arrangerats. Men under ytan, i knähöjd, utspelar sig en annan sorts drama – en historia om grushögar, kissfläckar och andra tillsynes obetydliga detaljer.

Skvallret tar dig med på en spännande vandring genom Skeppsholmens intressanta historia, sett ur hundarnas perspektiv. Genom att uppmärksamma de små detaljerna, lyfter Skvallret fram det intima och personliga i öns historia. För även om Skeppsholmen är fyllt av storslagenhet och pompösa byggnader, så finns det en mängd spännande berättelser att upptäcka även i dess mer diskreta vrår.

Skvallret utvecklades under sommaren 2020 som en del av Statens konstråds satsning på konst i stadsutveckling i Sundsvall. Lagom till festivalen Lustholmen, som äger rum 7–11 juni, har Skvallret omarbetats till en ny version.

Vandringen koreograferas och genomförs av Stina Nyberg tillsammans med hundar från en lokal agilityförening. Vandringen tar cirka 50 minuter och hundar är välkomna att delta. Gör dig redo för en spännande upplevelse där du får upptäcka Skeppsholmens historia på ett helt nytt sätt.

Läs mer och anmäl dig till stadsvandringen här.