Självladdande spårsändare för hund

Bild: Pressbild

Självladdande spårsändare för hund

C Security Systems har tagit fram en självladdande GPS-tracker för mellanstora till stora hundar som lanseras under våren.

Den nya hundselen har en integrerad Spåratracker och solcell som håller batteriet vid liv utan laddning. Eftersom solcellen egentligen är en ljus-cell laddas den av allt slags ljus – även dagsljus och ljus från vanlig belysning. Hundägare i norra Sverige kan dock behöva ladda batteriet manuellt under vintermånaderna.

Selen sitter runt hundens bringa med en gördel runt bröstkorgen. Spårsändare och solcell är placerade på hundens rygg för att optimera mottagningen av GPS-signalerna, maximera solcellsladdningen och vara bekväm för hunden. Kopplet fästs i en metallring på selen.

– Med Spåra hund slipper hundägare i normalfallet tänka på att ladda trackern. Det är en fullservice-tjänst där allt ingår – fri uppkoppling, fria uppdateringar och support – under de antal år som kunden väljer, säger Johan Backer, Chief Product Officer och projektansvarig för Spåra Hund.

Om det värsta skulle hända och hunden är borta under lång tid kan oron minimeras eftersom batteriet helt enkelt självladdar.