Schäfern Champ kan vinna Vita Huset

Foto: Vacclav /Adobe Stock

Schäfern Champ kan vinna Vita Huset

Att ha ett husdjur har visat sig vara till stor hjälp för den som siktar på att bli USA:s president. Harry Truman (president 1945-1953) lär ha sagt att den som söker en vän i Washington bör skaffa sig en hund.

Richard Nixons cockerspaniel Checkers hjälpte till att avvärja krisen när Nixon anklagades för att ha missbrukat kampanjmedel 1952 och George Bush hävdade att hans springer spaniel Millie visste mer om utrikespolitik än Bill Clinton och Al Gore under presidentvalskampanjen 1992. Bush fru Barbara skrev till och med Millies memoarer som blev en riktig bästsäljare.

Nu har det blivit dags för Joe Biden att använda sin schäferhund Champ i en reklam som ska få fler att rösta på honom skriver tidningen Resume. I reklamen, som finansierats av gruppen ”Dog Lovers for Joe” syns flera tidigare presidenter med sina hundar, från Ronald Reagan med hunden Lucky till Barack Obama med sin hund Bo. Reklambyrån bakom kampanjen menar att hundar tar fram det bästa hos människor och är en gemensam knytpunkt oavsett politisk tillhörighet.