Så tar du det perfekta fotot

Bild: Adobe dbunn

Så tar du det perfekta fotot

Suddiga bilder, en svans i kameran, halva huvudet borta. Det är svårt att ta bra bilder, framför allt på djur. Här kommer några tips för att lyckas bättre.

Muta med godis

Att upprätthålla en hunds uppmärksamhet kan vara svårt, särskilt om de distraherade. Använd godis och leksaker för att få hundens uppmärksamhet. Det är också en bra belöning när de har jobbat hårt med att posera.

Undvik att använda blixt

Att använda naturligt ljus gör att fotona ser mindre uppställda ut. Använd inte blixt när du fotar djur eftersom det kan skrämma dem och orsaka röda ögon på bilden.

Använd mobilens burst-läge för actionbilder

Burst-läget är också känt som kontinuerligt fotograferingsläge eller kontinuerligt höghastighetsläge. Det är en kamerafunktion som låter dig ta en serie bilder snabbt efter varandra genom att trycka och hålla ner avtryckaren på mobilen. Använd burst när du vill ta actionbilder och sålla sedan igenom dessa för att se vilka du vill behålla.

Fokusera på djurets ansikte och inte på bakgrunden

En rörig bakgrund kan ta fokus från det du vill framhäva, vilket inte är idealiskt när målet är att hunden ska vara i centrum för uppmärksamheten.

För att göra bakgrunden suddig kan du använda mobilens porträttlägesfunktion. Ett annat sätt är zooma in i ditt husdjurs ansikte för att behålla kamerafokus.

Använd photoshop för att redigera foton och ge dem mer liv

Photoshop är ett sätt att vara kreativ och förbättra bilder. Du kan också lägga till saker och experimentera med design och layout. Det finns också många bra appar till mobilen som låter dig leka med färg och form.

Experimentera med kameralinser

Ta gärna bilder på längre håll av din hund eftersom det är mindre troligt att den blir störd eller distraherad då.

Var på samma nivå

Genom att sätta dig på huk eller ligga ner för komma i samma ögonhöjd får du ett mer realistiskt foto, samtidigt som du kan se världen från hundens perspektiv.

Ta spontana bilder

Försöka fånga din hund i vardagliga situationer och miljöer, till exempel när de springer, äter och leker, för att få mer realistiska bilder, där din hunds personlighet lyser igenom.

 

(Källa: ParrotPrint.com)