Så aktiverar du hunden när du jobbar

Foto: Adobe Stock

Så aktiverar du hunden när du jobbar

Efter att ha varit tillsammans en stor del av sommaren har nu de flesta börjat jobba eller studera igen – antingen hemma eller på distans. Dagarna för en hund kan bli väldigt långtråkiga om de inte får den aktivering de behöver.

 

Här kommer de bästa tipsen för att stimulera både kropp och knopp: 

  1. Den traditionella aktiveringsbollen – en klassiker som ger hunden möjlighet att använda sin problemlösningsförmåga.
  2. Ett spännande pussel eller en aktiveringsmatta – välj leksaker som låter hjärnan arbeta! Särskilt framtagna för att djuren ska kunna få utlopp för sina naturliga instinkter på ett tryggt sätt.
  3. Kong – en leksak som du kan fylla med våt- eller råfoder och frysa in. När maten så småningom börjar smälta kan hunden koncentrera sig på att slicka den en lång stund.
  4. Lutande skålar – om maten står framme under dagen, välj en slow feed-skål med olika mönster eller lutning som din kompis får mixtra med.
  5. Prasseltunnel – med lite gömda godbitar i kan det bli en oerhört spännande värld för din fyrbenta vän.
  6. Rotera leksaker – hunden behöver inte ha tillgång till alla leksaker hela tiden, utan ”rotera” dem istället. En väldigt busig valp kan överge sin favoritleksak på ett ögonblick, men när leksaken läggs undan i skåpet i några dagar, är återföreningen många gånger väldigt glädjefylld.
  7. Utkiksplats – ge din hund möjlighet att sitta vid ett fönster eller balkongdörr för att få en bra och stimulerande utsikt full av intryck.
  8. Innan du lämnar hunden ensam: se till att göra någon aktivitet innan du går och att hunden har fått gå på en härlig promenad med nya intryck som är utvecklande för både kropp och huvud.