Reflexer räddar liv

Foto: Adobe Stock

Reflexer räddar liv

Nu börjar höstmörkret sänka sig och det är dags att plocka fram reflexerna, både till dig och till din hund. Varje år drabbas tusentals husdjur av skada eller död i trafiken och i många fall skulle en reflex ha kunnat rädda liv. En bra reflex syns på 125 meters håll när den träffas av bilens halvljus. Utan reflex syns du först på cirka 20 meters avstånd.

Det finns mängder av reflexer att välja på både för hund och ägare, men glöm inte att de flesta bara håller i något år innan de behöver rengöras noggrant eller helt bytas ut. Kontrollera gamla reflexer genom att lysa på en ny och en gammal reflex på cirka fyra meters avstånd och jämför skillnaden.

5 reflextips för hundägare:

  • Kombinera en lampa med reflex på hunden. Reflexen syns bra när den träffas av ljus, medan lampan syns när det är helt mörkt.
  • Hundar med rejäl päls syns bättre med reflexväst än med reflexhalsband.
  • Om du använder reflexväst på din hund – tänk på att reflexen bara syns från sidan och alltså inte framifrån eller bakifrån.
  • Se till att även du bär reflexer! Med reflexband fästa runt handlederna och traditionella dinglande reflexer redo i fickorna syns du bra.
  • Bäst syns du med en reflexväst i kombination med dinglande reflexer och en lampa. Kom ihåg att ljusa kläder syns bättre än svarta.

 

(Källa: Agria)