Populäraste valpnamnen

Foto: Adobe Stock

Populäraste valpnamnen 2020

Coronapandemin har gjort att fler än vanligt har bestämt sig för att skaffa hund och över hela landet är det många nya valpar som ska namnges. Bosse, Doris och Molly är de tre mest populära hundnamnen i år, tätt följda av namnen Luna och Bella, visar statistik från Sveland Djurförsäkringar.

Men vilket namn hunden får är inte det viktigaste utan snarare hur det används. Hundens namn ska användas med en positiv röst och i ett sammanhang där den belönas. Belöning behöver inte innebära godis. För många hundar går beröm, ett leende eller en klapp lika bra. Huvudsaken är att när hunden hör sitt namn ska den associera det till något härligt eller positivt.

– Vi människor väljer ofta ett namn som vi tycker speglar hundens personlighet och som även är gulligt eller roligt. Har man flera hundar i familjen kan det också vara en fördel att se till så att hundarna har namn som skiljer sig åt från varandra, säger Linnéa Stålhandske, skadechef Affärsområde Sällskapsdjur på Sveland Djurförsäkringar som själv har tre hundar hemma.

Populäraste hundnamnen 2020

 1. Bosse
 2. Doris
 3. Molly
 4. Luna
 5. Bella
 6. Charlie
 7. Sigge
 8. Stella
 9. Harry
 10. Sally
 11. Milo
 12. Ludde
 13. Alice
 14. Leo
 15. Nala
 16. Enzo
 17. Selma
 18. Freja
 19. Elsa
 20. Morris