Pensionerade Magda hittade knarkgömma

Bild: Adobe Elle

Pensionerade Magda hittade knarkgömma

Före detta polishunden Abardi Magda, en nioårig schäfer, fortsätter att stoppa brottslingar även som pensionär. Senast hittade hon en knarkgömma i skogen under en promenad med husse Fredrik Norén.

Det där med att ta det lugnt och njuta av livet som pensionär är inget för Magda.

– Det sitter kvar fast det gått nästa ett år. Hon arbetar hela tiden och känner hon igen något går hon in i jobb-mode och visar för mig, säger polisen tillika husse Fredrik Norén till tidningen Mitti.

Under en promenad i Stockholm i augusti fick Magda plötsligt upp ett spår och gick in i ett skogsområde och mycket riktigt, gömt under en sten låg en narkotikagömma bestående av marijuana och hasch.

– Det var inga enorma mängder, men det var portionsförpackat så jag ringde mina kollegor som mötte upp och tog hand om det, säger Fredrik. Jag är imponerad av att hon fortfarande kommer ihåg det här. Hon är ju den enda som inte förstår att hon är pensionär nu. Och jag avbryter gärna min semester för att hantera en sådan här grej.

Genrebild