Ny bok om hundyrken

Pressbild

Ny bok om hundyrken

”Doris letar jobb” är en bok för barn mellan 6–9 år av författaren Martina Willners och illustratören Hanna Ingvarsson. Den kom ut i november och handlar om hunden Doris som vill hitta ett yrke som passar just henne.

Doris matte måste jobba nästan jämt. Trist, tycker Doris som bara ligger hemma och väntar. Utanför fönstret ser hon alla människor som är på väg till sina arbeten. De ser så viktiga ut. Doris vill också känna sig viktig.

En dag kommer Doris på att hon kanske också skulle skaffa sig ett arbete. För det är väl inte bara människor som arbetar? Hon beger sig ut för att ta reda på det. Doris träffar flera hundar som arbetar med olika saker. Men det är inte helt lätt att hitta ett jobb som passar just henne…

– Hunden betyder mycket för oss människor, både som husdjur och som arbetskamrat. Jag hoppas att Doris ska landa i barnens hjärtan och förhoppningsvis göra dem nyfikna på vilka fler yrken hundar kan ha. Kanske kan boken till och med inspirera dem att själva vilja arbeta med en hund i framtiden? säger Martina Willners.

Utöver att vara författare, jobbar Martina även som lärare och skolhundsförare.

– Jag vill lyfta hundens betydelse för barn i skolan och inom vården. Jag som arbetar som skolhundsförare ser vilken betydelse hunden har för barn; den ger så mycket lugn, glädje och trygghet. Hundar är fantastiska!