Nordic Dog Days skänker hundrastgård till Umeå

Foto: Kseniya / Adobe Stock

Nordic Dog Days skänker hundrastgård till Umeå

Den 18–20 juni 2021 arrangeras för första gången hundmässan Nordic Dog Days på Nolia i Umeå. Nu har arrangörerna bakom mässan beslutat att finansiera den efterlängtade hundrastgården.

– Vi vill hjälpa hundägarna att få en trygg och säker plats att träna och motionera sina hundar på, säger Mirjam Hopstadius, Working Dogstadius, som är en av initiativtagarna till Nordic Dog Days.

Frågan om hundrastgård har under perioder lyfts i Umeå. Nu har Nordic Dog Days beslutat att finansiera rastgården – ett initiativ som har godkänts av Umeå kommun.
– Vi har lyft frågan med kommunen och kommit fram till en överenskommelse där vi finansierar rastgården och nu söker vi former för hur den ska bedrivas. Det känns som ett fint sätt att uppmuntra hundägarna och samtidigt ge tillbaka till samhället, säger Stina Renström, Vida Nord, som arrangerar Nordic Dog Days tillsammans med Working Dogstadius och Umeå Congress.

– Det handlar om att skapa en mötesplats och ett mervärde för hundägare i norra Sverige, något som vi ser allt för lite av. Vi hoppas att kunna glädja många med både hundrastgården och mässan, säger Malin Hedberg från Umeå Congress.

Stina Renström tror fortfarande på en mässa trots det osäkra läget. Om smittorisken fortsätter finns det en strategi och ett förankrat samförstånd bland samarbetspartnerna att flytta fram mässan.
– Just nu känns det extra viktigt att bjuda på en god nyhet, och så håller vi tummarna för ett vaccin!

Biljetterna till Nordic Dog Days släpptes den 11 december.