Netflix och chill

Stock.Adobe.Com

Netflix och chilla

Tycker din hund om att ligga bredvid dig i soffan när du lyssnar på musik eller tittar på din favoritserie på Netflix? En studie har nu undersökt om våra lurviga vänner verkligen kan slappna av. Resultaten visade sig se väldigt olika ut beroende på musikgenre och serie.

Heavy metal, pop, jazz eller folkmusik – med hjälp av en fitnesstracker undersöktes hundarnas sömnkvalitet, ångestnivå och vilotid för att ta reda på vilken musik de gillar bäst. Hundarna fick lyssna på de olika musikstilarna en timme vardera och resultaten är relativt tydliga.

Traditionell folkmusik tilltalade hundarna mest på så vis att de blev förblev lugna i genomsnitt 46 av 60 minuter och hade en sömnkvalitet på 88 procent. Jazz kom på andra plats, tätt följt av pop. På sista plats, inte helt oväntat, kom heavy metal. Med förvrängda elgitarrer och höga skrik kunde hundarna bara slappna av i snitt 25 minuter och även ångestnivån ökade.

I studien tittade man på också på hur hundarna reagerade på olika Netflix-serier. ”Bridgerton” visade sig vara en storfavorit och tog förstaplatsen med en sömntid på 37 minuter och en sömnkvalitet på 90 procent.

Fantasyserien ”The Witcher” presterade sämst. Med bara 27 minuters vila gjorde den tydligen hundarna obekväma. Ett hett tips från forskarna är annars serien ”Rick and Morty” som visade sig ge hundarna lägst ångestnivå av alla serier.

(Källa: Deine Tierwelt)