Nästan 10 000 hundar promenerade för Hundstallet

Pressbild Agria

Nästan 10 000 hundar promenerade för Hundstallet

Förra helgen gick Agria Hundpromenad i både fysiskt och digitalt format över hela landet. Hela 9 795 hundar satte tassarna i marken och tillsammans samlade de ihop 157 950 kronor som nu kommer till nytta för hemlösa hundar på Hundstallet.

Efter två års uppehåll strömmade det ekipage till hund- och folkfesterna i Stockholm, Sundsvall, Linköping, Karlstad, Uppsala, Göteborg, Växjö, Örebro, Falun, Degeberga och Skövde. Därtill tog flera privatpersoner och lokala hundorganisationer initiativ till att samla hundar och hundägare för att promenera tillsammans. Samtidigt valde många hundägare den digitala promenaden och taggade en bild eller film i sociala medier.

För varje deltagare skänkte Agria Djurförsäkring 10 kronor till Hundstallet, som på ideell basis tar hand om och omplacerar hundar som behöver nya hem. Den blå välgörenhetsscarfen sålde slut och bidrog med hela 60 000 kronor till den totala summan som landade på 157 950 kronor.

Agria Hundpromenad startades 2016 i Stockholm som ett välgörenhetsevent. Sedan dess har Hundpromenaden vuxit för varje år och bidragit med mer än en miljon kronor till hundar som söker nya hem. I år genomfördes Agria Hundpromenad samtidigt i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Frankrike och Tyskland.