Namnsdagskalender för husdjur

Stock.adobe.com

Namnsdagskalender för husdjur

Kolla in världens första husdjurskalender för katter och hundar. Äntligen kan du skämma bort din Charlie, Molly, Sigge och andra härliga hundar och katter lite extra på just deras dag. 

Det nya namnsdagsfirandet började med Sigge och Molly som är Sveriges vanligaste namn på katter respektive hundar. Namnen är tagna i fallande ordning ur Agrias djurbestånd för katter och hundar. I de fall namnet också är ett vanligt personnamn som redan har namnsdag sammanfaller datumet inte med samma namn i djurens värld. Har du ett mer udda djurnamn som inte finns med? Välj ett snarlikt namn och gör dagen till er.

Att fira tillsammans kan helt enkelt vara ge lite extra uppmärksamhet i form av en kram eller att göra något som hunden eller katten tycker om som en rolig lekstund, en extra spännande promenad eller bjuda på något gott att äta. Eller varför inte ta en stund där djurets välmående står i fokus? Borsta pälsen, massera eller bara gosa en stund.

– Med husdjurens namnsdagar passar vi på att fira lite oftare och skapar en extra skön dag tillsammans. Att fira djurens födelsedagar är en självklarhet, och nu vill vi bjuda på ännu ett tillfälle att sätta familjens djur i centrum, säger Patrik Olsson på Agria.

Här hittar du namnsdagskalendern.