Mirakulös räddning efter 28 dagar

Stock.adobe.com

Mirakulös räddning efter 28 dagar

Nästan en månad efter jordbävningskatastrofen i Turkiet kunde dobermanntiken Sila och hennes nyfödda valpar räddas ur rasmassorna.

Ägaren till Sila, Kadir Keyifli, blev förvånad över att se inte en utan fyra hundar komma upp ur spillrorna av en byggnad i Turkiets södra provins Hatay, 28 dagar efter att jordbävningar ödelade regionen.

Kadir Keyifli sa att han hade bett lokala räddningsteam om hjälp med att få ut sin hund ur spillrorna, men ingen hade kunnat ta sig in i rasmassorna. Förra måndagen kom Meyako, ett regionalt djurräddningsteam, till hans hjälp. Efter timmar av hårt arbete lyckades de nå källaren där Sila var instängd – och såg att hon inte bara hade överlevt i nästan en månad utan också fött tre valpar.

Räddningsarbetarna tog sig in via en smal öppning och kunde sedan bryta upp ett hål i en dörr för att komma åt rummet i källaren, som verkade ha fått små skador. En stor påse med hundmat som fanns kvar i källaren tros vara anledningen till att Sila både lyckades överleva och föda fram sina valpar.

Sila och hennes valpar fördes till den närliggande staden Adana för behandling. Räddningsteamet noterade att mamman såg mager ut, men bortsett från det gick hon utan hjälp.

Se filmen där Sila och hennes valpar räddas på TV4.

(Källa: Reuters)