Lättare att boka taxi med hund

Bild: Bolt

Lättare att boka taxi med hund

Nu gör både transportföretagen Bolt och Uber det enklare för resenärer att boka en taxi som tillåter husdjur.

Allt fler svenskar har skaffat hund under pandemin. Enligt Jordbruksverket registrerades drygt 57 000 nya hundar i Sverige 2020. För många människor är ett husdjur en viktig familjemedlem. Men det är inte alltid så enkelt att ordna transport, vare sig med kollektivtrafik eller taxi. Därför har Bolt nu skapat kategorin “Husdjur” i sin taxiapp – för att göra resan både bekvämare och smidigare.

Till en början finns möjligheten bara i Stockholm och Göteborg. Det finns ingen direkt begränsning av storleken, men djuret måste kunna få plats i resenärens knä, på fordonets golv eller i en transportbur. Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Alla resor är dessutom klimatkompenserade.

Uber Pet är en ny tjänst i Uber-appen som kan användas i Stockholm, Göteborg och Malmö. En resa med Uber Pet kostar 35 kronor extra utöver det vanliga priset för en standardresa, och du som kund ansvarar för att transporten sker korrekt – du måste till exempel ha en transportbur eller spänne till säkerhetsbältet. Uber uppmanar också kunder att ta med en filt eller handduk att täcka säte eller bagageutrymme med.