Körde hundspann 288 mil

Körde hundspann 288 mil

Jämtlandstjejen Lina Hallebratt, uppväxt i Trångsviken, kom den den 7 april tillbaka till Grövelsjön efter att ha kört hundspann med åtta hundar under närmare två månader till Treriksröset och tillbaka, det så kallade Fjällfararnas Vita band. 

Lina firar tioårsjubileum med Fjällfararnas Vita & Gröna band och är nu den som har tagit flest Vita band. Den totala sträckan som Lina och hundarna har färdats sedan den 10 februari på det sjunde och åttonde Vita bandet är 288 mil.

Årets tur har som vanligt bjudit på fantastiska naturupplevelser och ombytligt väder. Lina och hundarna har kämpat sig igenom alla typer av väder och snöförhållanden och kört på allt från blankis och djupsnö till slask och bristande skare.

-Det var osäkert ett tag om vi skulle kunna ta oss hela vägen ner till Grövelsjön eftersom snön bokstavligt talat smälte undan framför våra ögon, sjöar och vattendrag började gå upp och sjöisarna täcktes med 30 cm vatten. Men så började vintern om och snön och minusgraderna kom tillbaka med besked, säger Lina.

Hennes filosofi är att en tur blir till när man gör den. I det här fallet betyder det att hon fortsätter ett tag till och tar sikte på att köra hem till Jämtland. Under våren och sommaren planerar Lina att arbeta med föreläsningar och kurser varvat med sitt jobb som undersköterska inom äldreomsorgen.

– Det ska bli jättekul att få berätta mer om turer och inspirera andra till stora och små vardagsäventyr!

Följ Lina på hennes hemsida www.linahallebratt.se eller på Instagram @linahallebratt.

Lina Hallebratt och hundarna på Vita bandet 2022.