”I Woof U”

Stock.adobe.com

”I Woof U”

Appen I Woof U är en ny digital mötesplats för hundar, hundägare och hundpassare.  David och Eleonor Magnusson från Hok vill underlätta vardagen för både ungdomar med psykisk ohälsa och vardagspusslande hundägare.

Psykisk ohälsa hos unga är ett växande problem i samhället. Idén bakom I Woof U, väcktes när David och Eleonor själva fick uppleva hur en närstående kämpade med sin mentala hälsa.

– Hon tyckte kontakten med andra människor var jobbig och mådde bara riktigt bra när hon var med hundar. Så vi har på nära håll sett vilken positiv påverkan en hund kan ha på den mentala hälsan hos människor, säger David i en intervju med sciencepark.se.

Paret har haft hund i många år och upplevde själva svårigheten i att komma i kontakt med andra hundägare, och att det var svårt att få ihop livet med hundpassning och all planering det innebär.

Tanken om en digital gemenskap i form av ett community började växa. Via appen blir det möjligt för framför allt unga människor som mår dåligt att hjälpa hundägare med hundpassning.

Nu arbetar de vidare både för att utveckla appen och för att skapa ett omfattande utbildningspaket för hundpassare, speciellt anpassat för att inkludera individer som tror att de skulle må bättre av att spendera tid med hundar.

I Woof U finns att ladda ner på App Store och Google Play.

(Källa: sciencepark.se)