Hundzon på kontoret

Hundzon på kontoret

Företaget Tre har skapat en speciell hundzon på sitt huvudkontor i Stockholm för att underlätta för personalen att återgå till jobbet efter pandemin.

Många av de 1 200 anställda har skaffat hund under pandemin och därför anpassas en del av kontoret så att även djuren kan följa med husse eller matte till jobbet.

– Vi vill göra det enkelt för personalen att återgå till jobbet. Det ska vara roligt och inte finnas några hinder, säger Cecilia Eriksson, HR-direktör, till Dagens Nyheter.

Den nya hundzonen är placerad på bottenvåningen i 14-våningshuset och ser ut som vilket kontor som helst. Det enda som skiljer är hundsängarna och vattenskålarna. Här får det vara max fem hundar åt gången och platserna bokas i Outlook.

Karin Ståhl är VD och grundare av GoToWork, ett företag som specialiserar sig på att utveckla arbetsplatser och arbetsmiljö. Hon säger att hundanpassade kontor är ett sätt att både stötta sin personal och skapa en attraktiv arbetsplats. Enligt henne är det något som har efterfrågats under en längre tid.

– Nu har pandemin drivit på arbetsgivaren så det kommer finnas kvar även längre fram och öka i omfattning.