Hundfest i Kalmar

Bild: Adobe Cavan

Hundfest i Kalmar

Nästa år får Kalmar ytterligare ett hundsportsevenemang. Den 20–21 maj 2023 hålls Hundfesten, som blir ett smörgåsbord av evenemang för alla hundintresserade.

Hundfesten kommer att äga rum på Kalmartravet och innehåller allt från tävlingar till prova-på-aktiviteter. Besökarna kommer att få uppleva ett lag-SM i rallylydnad, ett rasmästerskap i agility, tävlingar i lydnad och utställning för alla raser, officiellt för bruksraser. Det blir också gott om kringaktiviteter av olika slag, både uppvisningar och prova-på-aktiviteter.

– Evenemanget äger rum på en stor yta, så vi har möjlighet att visa upp den stora bredd som finns inom hundsporten. Eftersom evenemanget innehåller flera olika tävlingsgrenar kommer vi att få se en härlig blandning av hundraser. Besökarna kan också ta med sin egen hund för att delta i aktiviteter tillsammans. Det kommer att bli en väldigt rolig helg för alla som gillar hundar och ett bra tillfälle att få veta mer om allt man kan göra tillsammans med sin fyrfota vän, inte minst om man är nybliven hundägare, säger Ida Qvarnström, som är projektledare för Hundfesten.

Hundfesten väntas locka deltagare från hela södra Sverige och uppskattningsvis kommer närmare 800 hundar att delta.
– Det blir ett bra komplement till Guldagility, som gjorde comeback i år och kommer att genomföras vartannat år. Redan nu är Kalmar känt inom agilityvärlden för att vara en bra hundstad, så vi har ett bra utgångsläge, tillägger Ida Qvarnström.

– Guldagility är ett väldigt omtyckt evenemang som har gett eko i agilityvärlden. Nu har vi chansen att bredda Kalmars utbud inom hundsportsevenemang och göra en mer långsiktig satsning på hundsport, säger Marcus Larsson, projektledare evenemang, Destination Kalmar.

 

Om Hundfesten
Hundfesten äger rum på Kalmartravet den 20–21 maj 2023. Evenemanget är ett samarrangemang mellan 10 brukshundsklubbar i regionen: Kalmar, Öland, Saxnäs, Nybro, Emmaboda, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Torsås och Högsby.