F & J Photography, Adobe

F & J Photography, Adobe

Hundbadplatser från norr till syd

Under den heta sommaren 2021 är vi många som desperat har letat efter badplatser dit vi kan ta med och svalka våra hundar. Här kommer några härliga tips för varma sensommardagar.

På allmänna badplatser råder ofta förbud för hundar att bada. På Brukshundklubben.se har vi därför sedan tidigare sammanställt en gedigen lista på badplatser som lämpar sig för hundar, kommun för kommun. Här följer några kompletteringar som har kommit in från Brukshundens läsare under sommaren.

Dalarna
Orsa camping, längst upp i Orsasjön, har kanske Dalarnas finaste strand och bad. Här finns också en badplats som är vigd åt hundar. I trevliga Torsång finns det ett nytt hundbad längst ut på Hagudden, en kort promenad från Uvbergsvikens badplats. Även i Båtstad, norr om Borlänge finns en ny badplats avsedd för hundar i Dalälven. Den ligger vid iläggningsplatsen precis innan du kommer fram till Båstadsjön. Intill badplatsen finns gräsytor med skuggande träd som passar för härliga sommardagar med hund.

Västmanland
I Västerås finns tre hundbad, förutom de två på SBK:s lista finns även ett bad vid Lövudden som är på motsatta sidan mot det på Björnön.

Gotland
Blå lagunen är ett gammalt kalkbrott på norra Gotland som numera är ett populärt sötvattensbad. Här går det bra att bada med hund. Men kom ihåg att det är en populär badplats och svårt att hitta en parkering om man kommer dit för sent.

Skåne
Badplatsen vid Margereteberg i Höganäs är en av Skånes vackraste. Det är ett godkänt bad för hundar. Det finns även andra stränder i kommunen som inte är badplats-märkta och därmed passar för hundar likväl som människor.