Våtfoder med  färskfodertänk

Våtfoder med färskfodertänk

Kännetecknande för Magnussons hundmat har alltid varit den höga kvaliteten. Det är tydligare än någonsin när de nu lanserar sitt första våtfoder. 

Att hundmat ska lagas med enbart naturliga och närproducerade råvaror har varit Magnussons grundbult i många år. Det är inget undantag när de nu lanserar sitt första våtfoder. Fokus ligger på kvalitet, näringsinnehåll och hållbarhet.

– Precis som med vårt torrfoder använder vi bara svenska råvaror när vi lagar vårt våtfoder. Köttet levereras färskt från svenska slakterier och håller livsmedelsgodkänd kvalitet. Grönsaker och den kallpressade rapsoljan kommer från lokala lantbruk. Och självklart är även vårt våtfoder ursprungsmärkt med Från Sverige-märket, säger Jonas Magnusson som idag driver Magnusson Petfood tillsammans med sin bror Kåre.

När det gäller receptet har Magnussons samma filosofi som för traditionella färskfoder – en stor andel kött och organ borgar för en god variation av högkvalitativa proteiner och grönsakerna bidrar med vitaminer, mineraler och fibrer. En viktig skillnad, menar Jonas och Kåre, är att de är mer transparenta.

– Det betyder att vi visar hela receptet och alltid redovisar djurslag och vilka styckdetaljer som används. Det är unikt när det gäller all typ av hundfoder som tyvärr ofta är otydligt märkta, säger Jonas.

Jämfört med färskfoder är bekvämligheten en stor fördel med Magnussons våtfoder. För brukshundägare som tävlar, tränar och ställer ut sin hundar är det praktiskt och lätthanterligt. Det är bara att öppna och servera, som Kåre uttrycker det.

– Skillnaden ligger i att vi, istället för att frysa ned maten som i färskfodertillverkning, långsamt ångkokar den. Därefter håller maten i rumstemperatur i tolv månader, säger han och fortsätter:

– Många hundägare är intresserade av färskfoder men vågar inte prova eftersom det är förenat med en bakteriell risk. Med vårt våtfoder får man ett fantastiskt näringsinnehåll utan att behöva oroa sig för skadliga bakterier.

 

Start - Magnusson Petfood

Magnussons våtfoder finns i tre olika utföranden, anpassade efter tycke, smak och tillfälle: 
Svensk nöt
Jakt och sport
Lätt och mild