Här är årets hetaste valpnamn

Stock.adobe.com

Här är årets hetaste valpnamn

Ska du snart hämta den nya familjemedlemmen, men har ännu inte bestämt namn? Agrias nya namnlista med de vanligaste valpnamnen kan ge inspiration. Molly och Charlie har toppat listorna i fler år, men nu utmanas trotjänarna.

Att välja namn kan vara både roligt och svårt. Välj ett namn som är lätt att uttala och som valpen snabbt kan reagera på. Korta namn med en eller två stavelser fungerar ofta bäst.

Ett unikt namn hjälper din valp att skilja sig från mängden, särskilt i parker eller på träningsklasser. Tänk också på att valpens namn ska passa även när den är vuxen. Ett alltför gulligt valpnamn kanske inte känns lika passande för en ståtlig vuxen hund.

Du kan också välja ett namn baserat på valpens personlighet eller fysiska egenskaper, vilket kan göra namnet mer meningsfullt. Vissa väljer också namn som har en speciell betydelse eller som reflekterar deras kulturella arv eller intressen.

Många hundägare inspireras av favoritfilmer, böcker eller kändisar när de väljer namn till sina hundar. Namn som Luna, som numera ligger etta på listan, och Bella (sexa på listan) har till exempel blivit extra populära efter framgångarna med böcker och filmer som Harry Potter och Twilight.

Hundnamnens popularitet varierar kraftigt med tiden. Till exempel var klassiska namn som ”Fido” eller ”Rex” vanliga tidigare, men har delvis ersatts av mer mänskliga namn. Hundnamn skiljer sig också åt mellan olika länder och kulturer, vilket reflekterar lokala språk och trender. I Sverige kan till exempel namn som Sigge eller Stina vara populära.

Klicka här för de 100 vanligaste valpnamnen uppdelat på tikar och hanar.

Topp 10 tikar

1. Luna
2. Doris
3. Sally
4. Elsa
5. Molly
6. Bella
7. Nala
8. Stella
9. Bonnie
10. Zelda

Topp 10 hanar

1. Bosse
2. Milo
3. Charlie
4. Sigge
5. Enzo
6. Bruno
7. Harry
8. Ozzy
9. Bamse
10. Max