Farliga blomster hemma och på promenaden

Stock.adobe.com

Farliga blomster hemma och på promenaden

Våren bjuder på härlig blomsterprakt, men den innebär också vissa risker för hundar. Puppy Hero har identifierat vilka blommor du bör se upp med både hemma och under promenaden.

Påskliljor representerar återfödelse och en ny början, men tyvärr är blomlöken giftig och kan utlösa svåra kräkningar och diarré hos hundar. För att vara på den säkra sidan är det bäst att undvika att plantera påskliljor i din trädgård och hålla ett öga på din hund under promenaden.

Tulpaner, amaryllis och hyacinters blomlökar är inte lika farliga som påskliljors, men om de äts i stora mängder kan de irritera hundens mun och mag-tarmkanal vilket resulterar i dregling, kräkningar och diarré. I allvarliga fall kan de leda till hjärtproblem och andningssvårigheter.

Rhododendrons och azaleors vackra rosa blommor innehåller ett mycket giftigt ämne, grayanotoxin, som kan orsaka illamående, kräkningar och andningssvårigheter.

Smörblommor symboliserar renhet, lycka och vänskap, men är giftiga för hundar att äta. De kan orsaka dregling, kräkningar och kramper. Var därför extra försiktig när du promenerar på igenvuxna åkrar och ängar.

(Källa:  https://puppyhero.com/)