Facebook för hundar

Bild: Nanna Helsén

Facebook för hundar

Nu har alla hundar fått en egen Facebook. Appen Dogdater är skapad av hundägare för hundägare så att även din hund ska kunna hitta nya vänner, växa och utvecklas.

Lägg in en bild på din hund som profilbild i appen och fyll i namn, kön, ålder, hundras och beskrivning av hunden. Med hjälp av Dogdater kan du sedan följa och träffa nya hundar runt om i världen baserat på dina personliga preferenser gällande ras, egenskaper och kön. I appen hittar du bland annat The yard där du kan visa upp och dela händelser i din hunds liv och hålla dig uppdaterad om vad dina favorithundar gör just nu.

– Idén fick en av våra grundare som ville hitta kompisar åt sin hund Zezar när hon insåg hur svårt det var. Hon har lantställe på Gotland och gick runt på stränderna på somrarna och letade efter hundkompisar, men det gick så där. Istället bestämde vi oss för att bygga en app som kunde tjäna samma syfte. Själv tände jag till på idén i och med att man ofta kan vara väldigt vilsen som (framför allt) ny hundägare och jag har många gånger upplevt att det skulle vara hjälpsamt att prata med andra hundägare, men saknat ett forum för detta, säger Nanna Helsén, en av grundarna.

I appen kan man också att skapa eller gå med i grupper i sitt område eller baserat på sin hunds intressen. Det är ett enkelt sätt att få kontakt med fler hundar och hundägare för att dela tips och tankar. Det går också att skicka direktmeddelanden till andra hundägare för att kanske ta en promenad eller dela tips på hundvänliga ställen, spännande parker eller bra hundtillbehör. Genom appen kan du också hålla koll på din hunds släkthistoria och få kontakt med hundens bröder och systrar om de är medlemmar.

Fler nya funktioner är på gång som en marknadsplats, onlinekurser, hundpromenader, hundpassning och liknande. Appen Dogdater är gratis och finns att ladda ner på Google Play och i App Store.

På bilden syns Nanna Helsén och hennes hund Cyrus