Egen hundgård på jobbet

Foto: brusnikaphoto / Adobe Stock

Egen hundgård på jobbet

Att det skälls en hel del på Gnosjö Automatsvarvning är inget konstigt. En vanlig arbetsdag kan det vara upp till tio hundar på plats hos industriföretaget. Nu har hundarna fått en helt egen plats att vara på – en hundgård vid sidan av företagets anläggning, anpassad efter både djurens och människornas behov.

– Många av våra anställda försökte hitta lösningar för sina hundar och flera av dem pendlar till jobbet. Att ha hund ska inte vara ett hinder för att jobba hos oss, förklarar Linda Fransson, vd och själv hundägare.

Hon är initiativtagaren bakom satsningen, som startade som en idé 2018 och sedan utvecklades tillsammans med input från företagets anställda till en rejäl hundgård. I dagsläget har den plats för ett tiotal hundar, med stort utrymme både inom- och utomhus.
– För mig handlade det mycket om att visa respekt för andra hundägare i personalen som inte har samma förmån som jag i rollen som ägare. Därför ville jag erbjuda en lösning som är hållbar för medarbetare och arbetsmiljö, säger Linda.

Alla som har hundar i hundgården delar också på arbetet och ansvaret kring den. Tillsammans kommer de överens om skötsel, renhållning och matning. På så sätt har gården också blivit en social mötesplats.
– Alla tycker den är fantastisk och tydligen har den också en positiv effekt på hundarna. En medarbetare har nämligen berättat för mig att hens hund har blivit mer social sedan hundgården kommit på plats, avslutar Linda.