Bra mat för en högpresterande hund

Bra mat för en högpresterande hund

För Anneli Wallgrens rottweiler Lotus blev det ugnsbakade torrfodret från Magnusson Petfood räddningen från tuffa magproblem för 12 år sedan. Idag är det hennes chodský pes Lincoln som föredrar Magnussons om det så är torrfodret eller det nya våtfodret.

Anneli Wallgrens prisbelönta rottweiler Lotus väckte uppmärksamhet överallt med sin vackra päls och utmärkta bruksegenskaper. Han tog hem fina utställningstitlar och blev så småningom uppflyttad till klass 3 i lydnad och högre spår. Det fanns dock en tid när framtiden inte såg lika ljus ut för Lotus. Redan under hans två första år började han lida av krånglande mage. Anneli tog med honom till veterinärer för utredningar och provade olika foder, men kom inte vidare.

När hon hade testat det mesta upptäckte hon Magnusson Petfoods lokalproducerade foder som tack vare sitt höga innehåll av högkvalitativt färskt kött både smakar väldigt bra och ger hög proteinkvalitet som är lättillgänglig och skonsam för hunden.

– Redan efter ett par dagar märkte vi skillnad. Lotus blev snabbt bättre på den nya kosten och det dröjde plötsligt månader mellan skoven. Med tiden kom de allt mer sällan, säger Anneli.

Lotus fick äta Magnussons foder resten av sitt liv. Enligt Anneli hade det inte bara med hans mage och pälsens glans att göra.

– Jag står helt och hållet bakom Magnussons filosofi med närproducerade råvaror och att fodret ugnsbakas. Det sistnämnda gör också att maten smakar mer och att de slipper tillsätta fett och smakförstärkare, säger hon.

När Lotus var åtta år gammal köpte Anneli chodský pes-valpen Lincoln som idag tränar och tävlar lydnad klass 2, högre spår, nosework klass 2 och IGP på Bro-Håbo Brukshundklubb där Anneli är instruktör.

– Lincoln älskade Magnussons foder från början och även sedan Lotus gick bort för två år sedan har han fått fortsätta att äta det, säger Anneli.

När Magnussons lanserade sitt första våtfoder i våras hade de framförallt aktiva hundar som Lincoln i tankarna.

– För brukshundsägare som tävlar, tränar och ställer ut sin hundar är det bekvämt, praktiskt och lätthanterligt. Vårt våtfoder består enbart av svenska livsmedelsgodkända råvaror såsom färskt kött, färska organ och grönsaker som långsamt har ångkokats. Fodret får därmed ett högt näringsinnehåll och håller i rumstemperatur i tolv månader. Det gör att hun­­d­ägare slipper oroa sig för skadliga bakterier. Att Lincoln var en av de första hundarna som fick prova våtfodret är väldigt kul och vi är jätteglada för att han åt det med samma goda aptit som vårt torrfoder, säger Jonas Magnusson på Magnusson Petfood.

 

Magnussons våtfoder finns i tre olika utföranden, anpassade efter tycke, smak och tillfälle: 
Svensk nöt
Jakt och sport
Lätt och mild