Boksläpp

Foto: Författaren

Boksläpp 7 november i Valsäng Tjörn: Gott hundliv och Ljudliga ljuvliga hundar

Författaren Monica Jern har 25 års erfarenhet av hundar genom självstudier, deltagande i kurser och seminarier samt som funktionär på kurser, prov och tävlingar inom olika hundorganisationer. Hon hjälper gärna andra hundägare och deras hundar med aktivering, på både grundläggande och avancerad nivå. Ibland tävlar hon med någon av sina egna hundar, mest för att få lite variation och utmaning i träningen.

Gott hundliv – Vänskaplig relation och trivsam aktivering
Av Monica Jern

Här står relationen – istället för prestationen – i fokus. Förhoppningen är att inspirera läsaren till att tänka själv och vid behov våga ifrågasätta det traditionella tillvägagångssättet genom att istället göra lite annorlunda, om det passar en själv och hunden bättre. Att välja ett aktivt hundliv där man tillsammans med sin hund gör saker på ett engagerat och respektfullt sätt, ger båda högsta vinsten.

Ljudliga ljuvliga hundar
Av Monica Jern

Boken förespråkar vikten av tolerans och tålamod gentemot hundar, särskilt sådana som låter mycket. Låt hundarna låta! Varför ska människan beröva hunden möjligheten och behovet att uttrycka sig och göra sig sedd och hörd? Hundskall kan ha flera betydelser – är hunden rädd eller glad, ilsken eller lekfull?
Att leva med hund ska vara roligt och givande. Författaren erkänner dock att även hon tappar tålamodet ibland. Hennes mål är därför att bli ännu mer tolerant och tålmodig, och med bokens hjälp hoppas hon uppmuntra läsaren att bli detsamma gentemot sin hund.

Beställ böckerna på jernlitteratur@telia.com

Pris 275 kr respektive 130 kr + ev porto

Boksläpp 7 november
Tid: Kl 11-14
Plats: SMU-gården i Valsäng Tjörn
Vad: Boksläpp med både försäljning och chans att vinna böckerna. Snitslad tipspromenad med frågor för människor och aktiveringsövningar för hundarna. Vid SMU-gården finns även två sökområden i nosework för hundar med tidigare erfarenhet. Alla besökare bjuds på kaffe och tårta.