Bo på hundvänligt hotell i sommar

Bild: Creative Commons

Bo på hundvänligt hotell i sommar

Nu storsatsar Scandic på att välkomna husdjur på alla sina hotell i Sverige under sommarsemestern och lanserar en doggy bag till alla hundgäster. Även Best Western Hotels & Resorts lägger lite extra fokus på sina hundvänliga hotell.

I dag beräknas det finnas ett husdjur i var tredje svenskt hemI sommar kommer därför alla hundar som checkar in på ett Scandic hotell att få en doggy bag, innehållande hundgodis, avfallspåse och lokala tips för djurvänliga promenadstråk.

– Varje år bor över 23 000 husdjur på Scandics svenska hotell, en dominerande majoritet är hundar, och därför var det självklart att i sommar erbjuda alla våra hundgäster en doggy bag och för alla djur, en hotellvistelse i världsklass, säger Eva Lundström, marknadschef på Scandic Sverige.

Även Best Western Hotels & Resorts lägger lite extra fokus på sina hundvänliga hotell. Ett 70-tal av deras hotell i Sverige är hundvänliga – alla med egna personliga erbjudanden. Hundskålar, hundbädd/filt och någon hundgodis erbjuds hos de flesta. Hotel Statt Hässleholm har till exempel en alldeles egen ”benmeny” att välja något gott ifrån.

– Vi är otroligt stolta över att vi kan erbjuda så många hundvänliga hotell. Du hittar dem på Best Westerns hemsida under kategorin ”hundvänliga hotell” där de ligger samlade, säger Sara Hallsund, marknadschef Best Western Hotels & Resorts Skandinavien.