”A-Team” räddade hundar från vulkanö

”A-Team” räddade hundar från vulkanö

Fyra hundar har i flera veckor varit fångade mellan lavaströmmar på kanarieön Las Palmas. Nu har de räddats av en eller flera okända personer som lämnade efter sig ett lakan med budskapet ”Var starka La Palma. Hundarna mår bra. A-Team”.

Vulkanen Cumbre Viejas utbrott började den 19 september. Lavan rinner sakta ner mot havet och har bildat ”öar” av opåverkat land och på en sådan ”ö” befann sig fyra hundar sedan början av oktober. En djurrättsorganisation har vid ett par tillfällen sett till att de utmärglade djuren har fått vatten och mat via mindre drönare.

En större räddningsinsats var också planerad där drönarföretaget Aerocamaras med hjälp av en större drönare skulle försöka lyfta ut djuren, men innan den hann sättas i verket har alltså en eller flera okända personer som kallar sig för A-Team, ett namn som troligen syftar på den amerikanska actionserien med samma namn från 80-talet, räddat hundarna. Enda spåret efter välgörarna är mänskliga fotavtryck i lavan och ett stort vitt lakan med budskapet att hundarna mår bra.

(Källa: TT och TV4)