7 städer att besöka med din hund

På bilden tar sig en hund ett dopp i en fontän i Amsterdam

7 städer att besöka med din hund

Var tredje svensk som äger ett husdjur i dag, vill ta med det på semestern. I Europa är det ännu viktigare – här vill hälften av alla djurägare göra det. Var fjärde svensk och var tredje europé tycker att husdjur är värda en semester.

Svenska resenärer brukar uppskatta att djur följer med på resan. Undersökningen visar att 35 procent tycker om att träffa personer med husdjur när de är på semester. Bara var femte föredrar ett hotell där husdjur är förbjudna.

Det är lite pyssel att resa med djur, men inte så krångligt som många tror. Alla länder och flygbolag har visserligen sina egna regler, men för det mesta handlar det om att djuret ska ha ett pass, vara vaccinerat, avmaskat och ha genomgått en hälsokontroll.
– Kolla upp i god tid vad som gäller för landet du ska besöka och om du får ta med ditt husdjur på planet. Det brukar vara ett begränsat antal hundplatser på flygen, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink och hundälskare.

Hit reser du smidigt med husdjur
Ta med din hund på en semester – det finns massor av djurvänliga städer i Europa. Här listar vi sju favoriter!

Heiligenhafen

Tyska Heiligenhafen, på den baltiska kusten, har blivit ett uppskattat besöksmål för hund-älskare! Du kan bo bra på Bretterbude eller Beachmotellet som öppnade 2017 och som ligger direkt på stranden! Här har du gott om plats för dig och din hund och omgivningar som bjuder på många fina promenadstråk.

Amsterdam

Amsterdam är en av världens mest liberala städer – så också när det kommer till djur. Låt hunden bada i hundvänliga Flevopark. I Amsterdam finns flera parker där hundar kan springa och många hotell tar emot husdjur.

Rom

I Rom kan du ta med din hund på yoga på Italiens första hundvänliga strand Baubeach. Eller varför inte ta en tur på en vespa? Hundar är välkomna på många hotell och restauranger och här finns gott om lummiga parker.

Prag

Prag har öppnat upp mer och mer för hundar på senare år. I dag finns det till och med en speciell filmfestival för hundar, Aero Pes Fest, och en hundvänlig biograf. I staden finns flera parker och fyrbenta gäster är välkomna på de flesta restauranger och hotell.

Berlin

Berlinare älskar hundar! Här finns många aktiviteter anpassade för turister med djur – bland annat kan man ta med hunden på en ångbåtstur med Stern und Kreisschiffahrt. Alla parker och grönområden gör Berlin till en perfekt hundstad! Dessutom får man ta med sin hund på allmänna transportmedel.

Paris

I Paris ser man ofta hundar följa med sina hussar på fin restaurang eller i små boutiquer. Actuel Dogs är ett elegant hotell i utkanten av Paris där hundarna erbjuds bra mat och skräddarsydda aktiviteter som till exempel hiking, cykling och jogging.

London 

Upptäck Londons landmärken från vattnet med en hundvänlig båttripp med Thames River SightseeingLondon bjuder även på flera restauranger, där personalen är lika engagerad i din hunds meny som i din. Och på Urban Mutts hunddagis kan din hund få träning, spabehandling, massage eller akupunktur.

 

Enkäten genomfördes i juli 2021 av One Poll för eDreams ODIGEO/Travellink. 10 000 personer har deltagit från Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Sverige, USA och UK. 1 000 av respondenterna är från Sverige.

 

På bilden tar sig en hund ett dopp i en fontän i Amsterdam