Triathlon med hund

Foto: Adobe Stock

5 september – Triathlon med hund

Triathlon är tufft, fartfyllt och en riktig utmaning. Det är hundsport för alla, från elitidrottare till vanliga motionärer. Många deltagare återkommer år efter år för att förbättra sina individuella resultat. Du väljer själv om du vill tävla i tremannalag eller individuellt, men oavsett vad du väljer genomför alla deltagare grenarna i en följd.

För åttonde året i rad är det nu dags för triathlon med hund vid Rosersbergs slott utanför Stockholm den femte september, arrangerat av Agardhs Hundsport och PTK9.

Simning cirka 100 meter
Samtliga hundar ska ha flytväst. Hunden ska vara kopplad eller under kontroll under simningen. Hundförare och hund kommer att simma ut i öppet vatten och runda två bojar och sedan tillbaka till land för att fortsätta med cyklingen.

Cykling cirka 3,9 km
Hunden springer bredvid cykeln i halsband utan att dra alternativt expanderlina, där hunden drar i lämplig dragsele. Hundföraren har givetvis hjälm. Därefter lämnas cykeln i växlingsområdet och ekipaget fortsätter med löpning.

Löpning cirka 4,6 km
Hunden springer bredvid hundföraren i koppel och halsband utan att dra alternativt i midjebälte på hundföraren med expander och anpassad dragsele på hunden, där hunden drar/hjälper hundföraren. Hundägaren får springa hur många varv den vill, men hunden får endast delta under ett varv.

Regler
Hunden måste vara minst 18 månader. Är hunden 12 månader eller äldre så kan cyklingen bytas ut mot löpning, detta måste meddelas vid anmälan.

Mer information och anmälan finns på ”Triathlon med hund” på Facebook och här.