5 roliga sommarlekar

Stock.adobe.com

5 roliga sommarlekar

Sommaren är inte bara en tid för avkoppling, utan också ett utmärkt tillfälle att stärka banden till din hund genom lek och träning. Här är fem roliga och engagerande lekar som kommer att hålla din hund aktiv och lycklig i sommar.

Att leka och träna med din hund är inte bara kul utan också bra för hundens välbefinnande. Regelbunden fysisk aktivitet bidrar till att förebygga övervikt och upprätthålla starka muskler samt smidiga leder.

Men mental stimulans är minst lika viktig. Genom att engagera din hund i problemlösning och nya lärandemoment kan du hjälpa till att motverka tristess och destruktivt beteende och skapa en mer harmonisk och balanserad tillvaro för alla, människor som djur.

5 roliga sommarlekar

Skattjakt: Göm godbitar eller leksaker på olika ställen i din trädgård eller i en park. Låt hunden använda sitt luktsinne för att hitta dem. Det här är inte bara roligt utan också mentalt stimulerande för din hund.

Vattenlek: Om din hund gillar vatten, kan du prova några lekar i en sjö, vid stranden eller med en sprinkler i trädgården. Kasta bollar eller flytande leksaker som din hund kan hoppa efter och hämta.

Agility för nybörjare: Sätt upp en enkel agilitybana med hinder som din hund kan hoppa över, krypa under, eller gå runt. Du kan använda saker som ligger hemma, till exempel grindar för krocket eller en upp och ned vänd låda som hopphinder. Det är både fysisk och mental träning för din hund.

Göm och sök: Göm dig någonstans i hemmet eller trädgården och låt din hund leta efter dig. Det stärker bandet mellan er och är en kul variant av den klassiska kurragömmaleken.

Frisbee: Lär din hund att fånga frisbee. Det är en perfekt lek för hundar som gillar att springa och hoppa. Börja med korta avstånd och belöna din hund när den fångar frisbeen. Undvik att hålla på för långa stunder och i varmt väder.