5 roliga saker att göra i höst.

Foto: Adobe Stock

5 roliga saker att göra i höst

Nu är hösten här med krispig luft och en symfoni av färger. Passa på att njuta riktigt ordentligt tillsammans med din hund och hitta på nya roliga saker att göra tillsammans.

  • Plocka äpplen tillsammans. På olika forum på internet, till exempel fruktkartan.se, aktavara.org och lokala facebookgrupper, tipsas det om var det finns frukt att plocka. Visste du att äppelklyftor också kan hjälpa till att rengöra hundens tänder och ge en fräschare andedräkt så passa på att provsmaka lite under plockandet. Var bara noga med att ta bort kärnhuset och alla kärnor först!
  • Nu är det snart Halloween och då kan även en hund tycka att det är kul att klä ut sig och inte minst att samla hundgodis. Men tvinga aldrig din hund att ha på sig något den tycker är obehagligt. Det räcker gott att sätta på den ett kul halsband eller en buff med dödskallar till exempel.
  • Ta en härlig tur i naturen, låt hunden upptäcka nya spännande saker i skogen eller hoppa runt i de färgglada lövhögarna.
  • Lek kurragömma och öva på sök samtidigt. Spring och göm dig och när hunden letat rätt på dig belöna den med beröm eller godis. Om hunden är kopplad kan någon annan i sällskapet gömma sig som hunden sedan får leta efter, men låt den söka på egen hand och följ bara efter.
  • Kör lite spontan hundparkour genom att uppmuntra hunden att hoppa, krypa och balansera på hinder längs vägen. Belöna med mycket uppmuntran och godis!